Köpvillkor

Köpinformation, leveranser inom Sverige

Frakt inrikes 39 kr
Handlar du för över 500 kr levererar vi din order FRAKTFRITT!
Frakt till Finland och Danmark 79 kr
Frakt övriga Europa enligt överenskommelse före orderläggning.
Förskottsbetalning: 0 kr
Fakturaavgift: 0 kr
Kortbetalning, VISA/Mastercard: 0 kr
Klarna konto: 0 kr
Alla priser inkluderar moms med f.n. 25%. Vad gäller leveranser till företag är det pris enl postens prislista för företagspaket som gäller.


Betalning
Du har följande alternativ att välja mellan:

Klarna Checkout

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ. Se https://checkout.klarna.com/legal/swe/sv-se/generic.html (Länken öppnas i nytt fönster) för kompletta villkor gällande Klarna Checkout.

Klarna faktura

Du får din vara direkt och en faktura. Påminnelseavgift utgår vid försening av betalningen med det belopp som är tillåtet enligt lag, vilket är 50 kr samt dröjsmålsränta med 24% +gällande referensränta. Det krävs att du är minst 18 år och ej har några betalningsanmärkningar.

OBS! Leveransadressen måste vara den samma som din folkbokföringsadress.

Klarna Konto Dela upp betalningen.

Du får din vara direkt och en faktura i efterhand. Smidigt och säkert! Samla ihop alla dina Internetköp på en och samma delbetalning.

Din order skickas direkt och du väljer hur mycket du vill betala varje månad. Du kan även betala av hela beloppet på en gång om du önskar. Alla dina delbetalningsköp som du utfört på Internet, samlas på en och samma faktura som du får varje månad.

Notera att fakturan kommer i efterhand från Klarna.


Förskottsbetalning

Bankgironummer: 5659-0102
Betalningsmottagare: IoB-butiken HB

Du betalar in totalbeloppet i förskott till ovanstående bankgiro via din Internetbank eller på ett vanligt inbetalningskort på ditt lokala bankkontor. Betalningen ska vara oss tillhanda innan varan/varorna sänds.
Märk betalningen med ditt för och efternamn och eller ditt ordernummer.

Obs! Vi skickar inte någon inbetalningsavi/förskottsfaktura.
Din order skickas så snart vi mottagit din betalning. Detta tar vanligtvis 2-3 bankdagar från ditt betalningstillfälle.

Leveranstid

Leverans sker normalt inom 1-3 arbetsdagar från det att vi fått din order. När du gjort en beställning bekräftar vi den omgående med ett mail. Om du inte får din orderbekräftelse, kontrollera din e-mailadress och att du verkligen skickat iväg din order. Kontrollera så att din orderbekräftelse inte hamnat i skräpkorgen.

Kontakta oss om du är osäker. Vi levererar fraktfritt vid köp över 500 kr. Vi svarar för transportrisken vid alla leveranser från oss. Är det något som är bråttom? Vänligen hör av dig så får du ett närmare besked ang leveransen. Vi reserverar oss för slutförsäljning.

Om varan tagit slut eller är försenad
Om någon vara är tillfälligt slutsåld eller försenad i leveransen till oss så restnoterar vi den saknade varan och sänder resterande varor till dig. På så sätt slipper du vänta. Vi bevakar din beställning och sänder den restnoterade varan till dig så snart den inkommit på lager. Naturligtvis sker detta utan extra kostnad för dig. Frågor? Maila oss på adressen info@iob-butiken.se. Om någon produkt i din beställning är restnoterad och du efter 28 dagar fortfarande inte fått hela leveransen kommer resterande produkter att strykas ur ordern.

Reklamationer

Maila oss på info@iob-butiken.se för närmare besked om tillvägagångssätt vid reklamationer. Normalt sett ber vi dig sända tillbaka varan med uppgift om vad du anser vara fel, så skall vi göra allt för att rätta till felet. På fakturans/följesedelns baksida skriver du anledningen till returen. Om orsaken är fel på varan, måste typ av fel tydligt anges. Godkänner vi reklamationen så betalar vi tillbaka alla dina fraktutlägg. Om vi inte skulle komma överens, så kan du vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, vars utslag vi förbundit oss att följa. Om en vara är felexpedierad, så betalar vi för frakten.

Byten och återköp

Som kund hos oss har du rätt att ångra köp via Internet inom 30 dagar efter det att du tagit emot varan (ångerfrist). Ångerrätten motsvarar traditionellt öppet köp och fri returrätt. Underkläder bytes ej. obruten.
Om du utnyttjar din ångerrätt sänder du tillbaka varan till oss på adress:
IoB-Butiken, Näs 10, 343 95 Älmhult.Har du frågor rörande returen kontakta oss gärna via mail: info@iob-butiken.se eller via telefon 073-969 29 74.
Produkten returneras i originalförpackning tillsammans med faktura/följesedel där du på baksidan noterat vad du vill byta/returnera. Uppge också om du önskar ha pengarna tillgodo eller ange ett konto där vi kan återbetala summan. Retur och byte förutsätter att plagget är oanvänt och otvättat. Använd gärna förpackningen som varorna levererades i som returpåse. 
Vid byte eller retur står du för fraktkostnad och transportrisk.

Pengar tillbaka garanti

Du har full returrätt inom 30 dagar. Du får pengarna tillbaka på varuvärdet, dvs ej fraktkostnaden.

Dina personuppgifter

IoB-Butiken är ansvarig för de personuppgifter som du lämnat till oss via nätbutiken eller mailinglistor. Dessa uppgifter kommer att användas för att kunna behålla vår kundrelation och för marknadsföringsändamål. Vill du göra någon ändring av uppgifterna, få dina kunduppgifter spärrade för direktreklam eller bli borttagen ur registret gör du det lättast genom att sända ett mail till oss på adressen info@iob-butiken.se eller skriva ett brev till oss.

International Orders
We do accept international orders. Please contact us on ingela@iob-butiken.se for information about shippingcosts and terms of delivery.

Ej uthämtade paket som går i retur till oss
På grund av de höga kostnaderna för hantering av ej utlösta paket så kommer vi att debitera dig samtliga kostnader om vi får tillbaka ett outlöst paket från posten.
För att handla hos IoB-Butiken måste man vara över 18 år. I annat fall krävs målsmans godkännande.
IoB-Butiken förbehåller sig rätten att göra en kreditupplysning.
Denna informationstext gäller om du är bosatt i Sverige. Om du är bosatt i något annat land var snäll och kontakta oss på ingela@iob-butiken.se för information om fraktkostnader etc.
Välkommen till oss!
Vi kommer att behandla din order med största omsorg.